Инструментите на санкциите се изчерпват. Обсъжда се таван на цената на

...
Инструментите на санкциите се изчерпват. Обсъжда се таван на цената на
Коментари Харесай

Калфин убеден, че Европа приема руски дезертьори

Инструментите на глобите се изчерпват. Обсъжда се таван на цената на съветския газ и нефт, такива ограничения могат да се вземат сега. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният външен министър Ивайло Калфин.

По думите му санкциите нямат неотложен резултат и в никакъв случай не са имали. Те се постановат по политически аргументи. После мъчно може да се покаже какъв е резултата от тях, добави той.

По отношение на огромния брой желаещи да изоставен Русия, след обявената от Путин частична готовност, Калфин уточни, че Европа би приела съветски дезертьори.

Според него обаче по-притеснителна е реториката на Кремъл, която към този момент не е ориентирана към Украйна, а към Запада. Не знам до къде ще стигне Путин с предизвестията си. Човек без избор работи отдалечено от логиката, посочи Калфин.

Той съобщи, че действията на Русия не са съумели да разединят Европа, а тъкмо противоположното, обединила са я.

Ивайло Калфин разяснява и тематиката за газовата рецесия. По думите му Европа ще премине през сложен интервал. ЕС е основан, с цел да е взаимен. Тази концепция не е изчезнала. Не можем да чакаме обаче напълно Европейски Съюз да ни компенсира за високите цени на силата, безапелационен бе той.

Калфин уточни, че сега европейската стопанска система понася тежки удари. В дълготраен проект Русия е огромният губещ. Тя губи доверие и най-големия си пазар, сподели още той.
ТЕМА преди 9 минути 48 преди 13 минути 137 преди 14 часа 2756
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР